10 ideer til at oprette en succesfuld blog

succesfuld blog
Denne artikel er min første og vil blive udbygget med flere ideer, efterhånden som jeg bliver klogere. Du er velkommen til at give mig ideer i kommentarerne. Jeg vil selvfølgelig forsøge at leve op til alle de gode råd selv her på min egen blog. Men opfat ideerne som inspiration mere end som regler.

Here it goes :):

1. 1. Find din niche

Jo mere specialiseret du er, jo bedre kommunikerer du med dem, der har samme interesser som dig. Skriver du om dig selv og dit vasketøj? Skriver du om lystfiskeri? Skriver du om neglelak? Jo tydeligere din niche er, jo hurtigere vil du tiltrække og fastholde læsere, når du opretter en blog.

2. 2. Hav en unik vinkel

Når du har fundet din niche, skal du finde din unikke vinkel. Er du en meget ærlig person? Er du meget belæst? Er du venstreorienteret? Er du blondine? Jo skarpere din profil og vinkel er, jo nemmere har folk ved at huske dig.

3. 3. Skriv jævnligt

Vi mennesker er vanedyr. Vores hverdag består af en masse større og mindre vaner. Vaner giver tryghed. Og det gælder også vores adfærd på nettet. De store sites som facebook og twitter bliver opdateret så ofte, at man kan følge med hele dagen. Og det gør folk. Det giver tryghed og endorfiner. Og det er noget, vi kan lide. Det er ikke sikkert, du kan lave så mange opdateringer. Men se, om du kan skabe en kontinuitet.

4. 4. Tilbyd noget

Vi er også ude på at optimere vores liv. Vi har det dermed med at opsøge ting, som giver os noget, vi mangler. Du læser nok med her, fordi du gerne vil lave en succesfuld blog. Du tjekker facebook for at holde øje med, om det går godt for dig sammenlignet med dine venner. Du følger med på Politiken for ikke at gå glip af de seneste nyheder. Du besøger opskriftssider, fordi du skal lave mad. Jo mere du er klar over, hvad du tilbyder, jo mere vil det være klart for dine læsere, at de får noget ud af at besøge din blog. Og så vender de tilbage.

5. 5. Giv et entydigt indtryk

Jo mere de forskellige elementer stemmer overens på din blog, jo bedre forstår folk dit projekt. Det nytter derfor ikke at skrive hårdt og kontant, hvis dit grafiske design er rosenrødt. Se om du kan blive så bevidst om din stil som muligt. Og sørg så for at ensrette det samlede indtryk. Hvis du er meget feminin i din stil, vil det nok gøre sig godt med en let skrift, bløde nuancer. Hvis du skriver om vægtløftning, skal der andre boller på suppen. Se om du kan lave en blog, der giver det samme indtryk over hele linjen.

6. 6. Vær social

Du kan godt sidde og skrive i din hule og så håbe på, at folk finder din blog. Men du kan også sørge for, at dele din blog med andre. Del dine artikler på facebook, twitter, google plus. Jo flere steder du optræder, jo mere opmærksomhed får du. Og jo mere du deler, jo flere gange får du chancen for at få nye læsere på din blog. Vær alle steder. Det giver alt sammen besøgende.

7. 7. Gør noget ud af det

Når der nu er så mange blogs, der bliver opdateret hver dag, er det blevet vigtigere end nogensinde at tilbyde noget, som folk sætter pris på. Det er ikke længere nok at skrive. Du bliver nødt til at skrive noget, du virkelig kan stå inde for eller på anden vis præsentere noget, folk sætter pris på. Noget der kan læses igen og igen. Noget, der giver genklang og bliver delt i de sociale medier eller i den virkelige verden.

8. 8. Optimer din blog til søgemaskinerne

Det giver dig sandsynligvis flere besøgende, hvis du ved, hvordan man skriver til søgemaskinerne. At optimere sin tekst til søgemaskinerne, er en disciplin, der ændrer sig hele tiden. For Google ændrer deres søgealgoritmer. Men der er dog altid ekstra besøgende at hente, hvis du ved, hvad du gør.

9. 9. Skriv gæsteindlæg

Hvis du skriver om lystfiskeri og ved, at der er en anden blog, som også handler om lystfiskeri, så tag kontakt og sig, at du gerne vil skrive en artikel for vedkommende. På den måde bliver hans læsere opmærksom på, at du findes og vil sandsynligvis tjekke din blog ud for at se, om den har noget at tilbyde.

10. 10. Kom i medierne

Hvis du tror, at du har mange besøgende på din blog, så ved du ikke, hvor mange der kigger forbi på eb.dk og politiken.dk. Du tæller sandsynligvis hundreder. De tæller millioner. Hvis du kan komme i medierne og få bare en promille af deres besøgende til at besøge din blog, får du flere besøgende den dag, end du får resten af året. Så der er meget at hente, hvis du kan komme i medierne. Det kan du f.eks. komme ved at sende pressemeddelelser ud, ved at følge de andre råd, jeg er kommet med her i det her indlæg, ved at have et netværk af journalister osv. Spørg en journalist, hvordan du kan komme i medierne. De ved, hvordan fødekæden er.

Det var så ti ting, du kan kunne gøre for at skaffe flere besøgende, når du opretter en blog. Hvis du har flere gode råd, er du mere end velkommen til at komme med en kommentar. Så mangler jeg bare lige at gå gennem punkterne selv og rette min egen blog ind efter retningslinjerne, så jeg selv kan få succes med at oprette en blog.

11. Skal du have hjælp til SEO eller AdWords?

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked